Haberler

Detay

Zimbabveli Türkiye Mezunları Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Zimbabve'nin başkenti Harare'de Türkiye mezunları ile buluşma programı düzenledi.

Türkiye'nin Harare Büyükelçisi Hakan Kıvanç'ın da katıldığı programda, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf konuşma yaptı.

Mezunlara seslenen Yusuf, Türkiye'nin her yıl dünyanın farklı bölgelerinden binlerce öğrenciye burs vererek eğitim fırsatı tanıdığını belirtti.

Türkiye'de okumuş ve mezun olmuş 56 Zimbabveli öğrenci olduğuna dikkati çeken Yusuf, "Şu anda ülkemizde burslu okuyan 69 Zimbabveli var. Bu sayısının yukarıya çıkarılması için Zimbabveli yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye mezunlarının iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynadığına vurgu yapan Yusuf, "Amacımız öğrencilerimize eğitim vererek onların kendi ülkelerini kalkındırmasına yardımcı olmak." diye konuştu.

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu Alayina Halera, bu topluluğun bir parçası olduğu için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Halera, "Türkiye ve Türk mezunlarıyla ilişkilerimi daha ileriye taşımak istiyorum. Gelecekte de bu buluşmalar devam etmeli." dedi.

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünden mezun Rukiye Salamu ise farklı geçmişlere ve eğitimlere sahip insanların bir araya gelmesiyle güzel bir ağ yakaladıklarını ve bunun uğraştıkları işlerde de kendileri için çok faydalı olacağını söyledi.

Kaynak:AA


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.