Haberler

Detay

Zanzibar'da Türkiye Mezunları Buluşması Gerçekleştirildi



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), dünyanın dört bir yanında Türkiye’de çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alarak ülkelerine dönen mezunları buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Zanzibar’da gerçekleştirilen Türkiye Mezunları Buluşması’na birçok Türkiye Mezununun yanı sıra Zanzibar Devlet Üniversitesi Rektörü İdris Rai da katıldı.

Rai, yaptığı konuşmada eşinin de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğunu söyleyerek, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eski ve yeni birçok Türkiye Mezunu ile bir araya gelmelerine vesile olan YTB’ye teşekkürlerini sunan Rai, eğitim başta olmak üzere birçok iş birliği alanı olduğuna işaret etti. Rai, Zanzibar’da kurulacak Zanzibar Türkiye Mezunları Derneği’nin de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçlü ve sürdürülebilir olması noktasında önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

BÜTÜN MEZUNLARIMIZA ULAŞACAĞIZ

YTB Başkanı Mehmet Köse ise yaptığı konuşmada, eğitim başta olmak üzere iki ülkenin iş birliği yapabileceği birçok alan olduğunun altını çizdi. Türkiye’den mezun olmuş 450’nin üzerinde Tanzanyalı olmasına rağmen birçoğuna hala ulaşılamadığını söyleyen Köse, mezun çalışmalarına hız verdiklerini, mezunların birbirleriyle ve Türkiye ile iletişimlerini kolaylaştırmak maksadıyla bir mezun portalı oluşturduklarını (http://www.turkiyemezunlari.gov.tr) ifade etti. Tüm Türkiye Mezunlarının bu siteye üye olması gerektiğini söyleyen Başkan Mehmet Köse, Türkiye’nin özellikle son 15 yılda yaşadığı değişime işaret ederek, bu değişimin Türkiye-Afrika ilişkilerinde çok açık bir şekilde görülebileceğini belirtti. Daha önce Afrika’da sadece 9 olan büyükelçilik sayısının bugün 40’a ulaştığını dile getiren Köse, dünyanın en çok noktaya uçan havayolu şirketi THY’nin Tanzanya’da 3 noktaya uçtuğunu hatırlattı.

FETÖ İLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

İlişkilerin oluşturduğu verimli atmosferin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Köse, bu noktada Türkiye Mezunlarına da önemli görevler düştüğünü ifade etti. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ konusunda da açıklamalar yapan Köse FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği her ülke için tehdit oluşturduğunu ve FETÖ ile mücadelede iş birliğinin önemine değindi.

Program kapsamında Başkan Köse ve beraberindeki heyet, Zanzibar Eğitim Bakanı Ms. Riziki Pembe Juma’yı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.