Haberler

Detay

YTB Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programı 3. Dönem Başvuruları Başladı



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programı kapsamında akademisyen ve araştırmacı Türkiye Mezunlarının dünyada önde gelen akademik dergilerde yayınladıkları makaleleri ödüllendirmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede Türkiye Mezunları, SSCI, SCI, SCI-Expanded, ESCI veya A&HCI akademik indekslerinde taranan uluslararası akademik dergilerde son 1 yıl içinde yayınladıkları makaleleri için teşvik başvurusunda bulunabiliyor.  2022 yılı üçüncü dönem başvuruları için son gün 30 Eylül. Program şartlarını sağlayan mezunlara 500 USD'ye kadar teşvik sağlanacak. 

İlk kez 2021 yılında başlayan Türkiye Mezunları Akademik Teşvik programı kapsamında bugüne kadar 9 kişi destek almaya hak kazandı. 

İlk dönem başvuruları sonucunda teşvik alan Türkiye Mezunlarından biri de Vietnamlı Vi An Lu… Türkiye Bursları kapsamında Sakarya Üniversitesi Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Bölümü’ndeki yüksek lisans eğitimini 2018 yılında tamamlayan Vi An Lu, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora eğitimine devam ediyor. Türkiye tarihi, kültürü ve dilini bilhassa Osmanlı tarihini araştırmak amacıyla Türkiye Burslarına başvuru yaptığını aktaran Vi An Lu, en büyük hedefini Osmanlı tarihi araştırmaları alanında ilk Vietnamlı tarihçi olmak şeklinde ifade ediyor. An Lu'nun, akademik teşvik almaya hak kazandığı akademik araştırmasını şu şekilde açıkladı:  

“Türk Tarih Kurumu’na bağlı Belleten Dergisi’nde yayımlanan “Vietnam’da Osmanlı Tarihi Araştırmaları” isimli araştırma makalem aracılığıyla Vietnam’da henüz yeni bir alan olan Osmanlı Tarihi Çalışmalarına duyulan ilgiyi artırmayı hedefledim. Bu çerçevede, araştırma makalem Vietnam’da Osmanlı araştırmalarının tarihçesi ve ilgili çalışmalardan söz etmektedir. Ayrıca makalem Vietnamlı tarihçilerin Osmanlı tarihi araştırmalarına yaklaşım biçimini ve bakış açılarını da incelemektedir. Türkiye’de burslu olarak eğitim alabildiğim ve akademik hayatımın önemli bir aşamasını tamamlayabileceğim için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Bursları ailesine çok müteşekkirim.” 

Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programına başvurmak için tıklayın:

https://basvuru.ytb.gov.tr/


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.