Haberler

Detay

Ukrayna'da Türkiye Mezunları Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlediği törenle Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim alan Türkiye Mezunlarını buluşturdu.

YTB tarafından Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türkiye Mezunları ile iletişimi sürdürmek amacıyla “Türkiye Mezunları Buluşması” gerçekleştirildi. Programa YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat ve Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alarak ülkelerine dönen Ukraynalı mezunlar katıldı.

MEZUNLARIMIZ BARIŞ ELÇİLERİDİR

Programda konuşan YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, program sayesinde hem mezunlar arasındaki diyaloğun hem de onların Türkiye ile bağlarının geliştiğini kaydetti. Gönül coğrafyasındaki ülkelerin kalkınmaları aynı zamanda Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeleri için Türkiye Bursları programının önemli olduğunu söyleyen Yusuf, “Mezunlarımız ve Türkiye’de eğitim alan uluslararası öğrenciler,  hem Türkiye’nin bu ülkelerdeki gönüllü elçileri hem de bu ülkelerin Türkiye’deki gönüllü elçileridir. Bunlar ilişkilerin gelişmesi için her iki ülkenin sigortası, barış elçileridir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE

Programda konuşan mezunlar ise Türkiye’de kaldıkları süre boyunca yaşadıklarını anlatarak, iki ülke arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Hacettepe Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler bölümünden mezun Ksenia Rogoza, Türkiye’nin son yıllarda büyük gelişim yaşadığını belirterek, “Türkiye’den mezun olduğum için gayet memnunum. Türkiye çok büyük ve güçlü bir ülke, oradan mezun olmak büyük başarı” dedi.

Kırım Tatarlarından Feliks Karayev, Balıkesir’de turizm işletmeciliği eğitimi aldığını dile getirerek, “Ben her şeyi Türkiye’de öğrendim. Kişiliğim Türkiye’de oluştu. Türkiye’nin insanları bize o kadar yardım etti ki, biz bunu hiç bir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.

9 Eylül Üniversitesi’nde kamu yönetiminden mezun olan Server Sadıkov ise Türkiye’deki eğitim ile görüş açısının daha da geliştiğini vurguladı. Sadıkov, “Sovyet sonrası bir ülkede yaşarken, demokratik ve daha çok gelişmiş bir ülkeye geldim. Dolayısıyla her açıdan dünyaya bakışım değişti” değerlendirmesinde bulundu. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) felsefe eğitimi aldıktan sonra Bilkent Üniversitesinde uluslararası ilişkiler bölümünde yüksek lisans yapan Konstantin Shtumpf da Türkiye’deki eğitim hayatının kendisine çok büyük katkı sağladığını ve yeni bir kültürle tanıştığını anlattı.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.