Haberler

Detay

Türkiye Mezunlarının Başarılı Çalışmalarına Destek Sağlanacak



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mezun olarak ülkelerinde başarılı çalışmalara imza atan Türkiye Mezunlarını desteklemek için teşvik programları ilan etti. 

Her yıl Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitimlerini tamamlayan dünyanın dört bir yanından binlerce uluslararası öğrenci ülkelerine dönerek akademisyen, siyasetçi, iş insanı, ekonomist, sporcu ve sanatçı olarak Türkiye Mezunu ailesine katılıyor. Ülkelerinin kalkınmalarında büyük rol oynayan Türkiye Mezunları aynı zamanda uluslararası arenalarda da başarılı çalışmalara imza atıyor. Her platformda Türkiye Mezunlarını destekleyen YTB, 2021 yılında başarılı çalışmalara imza atan Türkiye Mezunlarını ödüllendirmek için iki tane teşvik programı ilan etti. İlan edilen “Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programı” ve “Türkiye Mezunları Sporda Hizmet Ödül ve Teşvik Programı” ile Türkiye mezunlarına maddi destekler sağlanacak. 

Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programı

Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programı kapsamında Türkiye Mezunu akademisyen ve araştırmacıların Türk kültürü, dili ve tarihi hakkında yaptıkları akademik çalışmalar  desteklenecek. Program kapsamında, Türkiye mezunu akademisyenlerin önde gelen akademik indekslerde taranan dergilerde yayınlanan makalelerine de teşvik sağlanacak.


Akademik Teşvik Ödül Programı başvuru rehberi için tıklayınız.

to see application guide of Academic Incentive Support Program please click

Sporda Hizmet Ödül ve Teşvik Programı

Sporda Hizmet Ödül ve Teşvik Programı kapsamında uluslararası arenada ülkelerini temsilen başarılar elde eden sporcu Türkiye mezunları, gelecekteki başarılarının teşvik edilmesi amacıyla ödüllendirilecek.

Bu program kapsamında ise, uluslararası ve bölgesel şampiyonalarda, çeşitli yaş gruplarında sportif başarılar elde eden Türkiye mezunlarına destek sağlanacak.

Sporda Hizmet Ödül ve Teşvik Programı başvuru rehberi için tıklayınız.

to see application guide of Service Award and Incentive Program in Sports please click

10 Ocak 2021 tarihinden itibaren yıl boyunca basvuru.ytb.gov.tr adresinden alınacak.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.