Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Ürdün'de Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Ürdün’ün başkenti Amman’da Türkiye Mezunları buluşması gerçekleştirildi. Türkiye’deki üniversitelerden mezun olmuş yaklaşık 80 kişinin katıldığı etkinlik sayesinde, YTB’nin mezunlara yönelik yapacağı faaliyetler için önemli veri tabanı oluşturuldu.

Mezun ettiği öğrenciler ile kalıcı bağlar kurmayı amaçlayan YTB, Türkiye’den mezun olduktan sonra ülkelerine dönen öğrenciler ile işbirliği içinde olmak için yurtdışında mezun buluşmaları gerçekleştiriyor.

Ürdün’ün başkenti Amman’da 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Mezunları Buluşmasına Türkiye’nin Amman Büyükelçisi, Yunus Emre Enstitüsü Amman Merkez Müdürü, Ürdün Mezunlar Derneği Başkanı, Filistin Mezunlar Derneği Başkanı ve 80’e yakın Türkiye Mezunu katıldı. YTB ve Türkiye Burslarının tanıtımının yapıldığı buluşma sırasında katılımcıların iletişim bilgileri ve çalıştıkları kurumların bilgisi alındı. Mezunların bilgilerini toplayan YTB, bu sayede mezunlara yönelik veri tabanlarının zenginleştirilmesini ve güncellemesini amaçlıyor. 


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.