Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Somali'de Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından tertip edilen programla, Türkiye Bursları kapsamında Türkiye’de eğitim alan Somalili mezunlar bir araya geldi. 

Mogadişu Büyükelçiliği’nde düzenlenen “Türkiye Mezunları Buluşması”na, Türkiye-Somali Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, Dışişleri Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Taha Özhan, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, TİKA, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü’nden yetkililer ile Somalili mezunlar katıldı.

İLETİŞİM SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAYABİLMEYİ AMAÇLIYORUZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren YTB Başkan Danışmanı Muhammed Berdibek, Türkiye’de okuyan uluslararası öğrenci sayısının 16 bin olduğunu bunların 4 binini ise Afrika’nın 54 ülkesinden gelen öğrencilerin oluşturduğunu ifade ederek şunları kaydetti:  “Somali’den burs verdiğimiz öğrenci sayısı 930 civarında, Somalili Mezun öğrenci sayısı ise 120 civarındadır. Bu toplantımızın öncelikli amacı siz değerli mezunlarımız ile irtibat kurmak ve kurulacak mezun derneği aracılığı ile iletişim sürekliliğini sağlayabilmektir.”

DANIŞMA VE İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekâr ise Türkiye mezunlarıyla dayanışmayı ve işbirliğini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bugün Büyükelçiliğimiz çatısı altında ikinci kez bir araya gelmiş bulunuyoruz. Amacımız Türkiye’den mezun olmuş arkadaşlarımız ile aramızdaki dayanışmayı ve işbirliği arttırmaktır. Bu doğrultuda hem Büyükelçiliğimiz hem de diğer Türk kurumları olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  
Türkiye-Somali Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Somali Eski Büyükelçisi Kani Torun da uzun vadede Türkiye-Somali ilişkilerinin geliştirilmesinde mezun öğrencilerin önemli bir rolü olduğuna vurgu yaptı ve mevcut öğrenci sayısının ilerleyen yıllarda artmasını temenni ettiğini dile getirdi. 

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.