Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Saraybosna'da Buluştu



Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da faaliyet gösteren Türkiye Mezunlar Derneği (TUMED) dün, ikinci büyük mezunlar buluşmasını organize etti. Buluşmaya Türkiye'de farklı zamanlarda mezun olmuş ve bugün Bosna Hersek'te yaşayan yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

TUMED'in Başkanı Adis Alagic konuşmasında Türkiye mezunlarının Bosna Hersek'te gençler ile ilgili var olan olumsuz algıyı, okuldan sonra ülkelerine dönerek iyiye doğru değiştirdiklerini söyledi.

Alagic, "Bizim üyelerimiz daha büyük ve ekonomik açıdan daha güçlü bir ülkeden vatanlarına dönen eğitimli, başarılı gençlerdir. Diğer yandan neredeyse tüm üyelerimiz çalışmakta ve üretmekte olup, Bosna'da vatanını terk eden gençlik iddiasının da tam tersi örneğini sunmaktadır“ dedi.

MEZUNLARA SÜRPRİZ HEDİYE

TUMED'in organizasyonunda gerçekleşen mezunlar buluşmasına Bosna Hersek'teki Türk kurumlarının temsilcileri ve Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı temsilcileri de katıldı.

Buluşmaya katılan YTB Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, konuşmasında katılanlara teşekkür ederek, böyle bir derneğin kurulmasındaki önemi de vurguladı. Türkiye'nin de Bosna Hersek'e verdiği değeri bir kez daha hatırlatarak YTB olarak her zaman destek vereceklerini belirtti. Konuşmanın sonunda Gündoğar, eski mezunlara bir sürpriz yaparak üniversiteye ilk giriş kağıtlarını da hatıra olarak hediye etti.

Türkiye mezunları, "Türkiye bize birliği ve beraberliği öğretti. Kendi vatanımıza değer vermeyi, tüm farklılıklara ve zorluklara rağmen vatanımızı sevmeyi öğretti“ ifadelerini kullandı.

Saraybosna'da iki yıl önce kurulan Türkiye Mezunlar Derneği'nin şimdi yüzlerce üyesi bulunuyor. Konferans, seminer, eğitim gibi çeşitli faaliyetlerde bulunan derneği amacı Türkiye mezunları arasındaki birlik ve beraberliği oluşturarak, birbirlerini desteklemelerini sağlamak.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.