Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Nairobi'de Buluştu



Kenyalı Türkiye Mezunları, başkent Nairobi’de düzenlenen etkinlikle bir araya geldi. YTB öncülüğünde TİKA Nairobi Koordinatörlüğü ve Nairobi Büyükelçiliği'nin katkılarıyla düzenlenen programa 40'ın üzerinde Türkiye Mezununun yanı sıra, öğrenimleri devam eden ve önümüzdeki yıl Türkiye’de öğrenim görecek olan bazı Kenyalı öğrenciler, lise müdürleri ve Türk işadamları olmak üzere yaklaşık 90 davetli katıldı.
 
YTB Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte; TİKA Nairobi Koordinatörü Emre Yüksek, Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke, Türkiye-Kenya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve Dostluk Grubu üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye Mezunları ve katılımcılara hitap ederek Türkiye’nin Afrika ile olan ilişkileri ve eğitim konusuna verdiği önemi anlattı. 
 
Türkiye mezunlarından Jacquline Akinyi Otieno, Kibor Kipkemoi Keitany ve Zahra Ali de birer konuşma yaparak Türkiye’de eğitim hayatı, Türk insanının misafirperverliği ve Türkiye  hatıralarını anlatarak, genç mezun ve öğrencilere kariyer ve yaşam konusunda tavsiyelerde bulundu.  
 
Konuşmaların ardından YTB Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar bazı mezunlara Türkiye’ye ilk geldikleri zamandan kalan öğrencilik ve başvuru belgelerini hediye etti.
 
Özellikle mezunların konuşması ve hediye takdimi esnasında duygu dolu anların yaşandığı program akşam yemeğinin ardından sona erdi.​

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.