Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Lahor'da Buluştu



Başkanlığımız tarafından Türkiye Mezunları programı kapsamında Pakistanlı Türkiye Mezunları Lahor’da düzenlenen mezun buluşmasında bir araya geldi. Mezun buluşması ile kurumlarımızın yurtdışı temsilcilikleri ve mezunlarımız birbirleri ile iletişim kurma fırsatı buldu.

Lahor Mezun buluşmasında konuşan YTB Başkanı Mehmet Köse ise buluşmaların maksadının mezunlar arasındaki irtibatı kuvvetlendirmek ve bu suretle elde edilen deneyimin yeniden üretiminin ve genç nesillere aktarılmasının sağlanması olduğuna dikkat çekti. Eğitim alanında elde edilen kazanımların ekonomik ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını belirten Başkan Köse iki ülke arasındaki ilişkilerin her boyutu ile hak ettiği seviyenin çok gerisinde olduğuna işaret etti.

Mezun buluşmasında konuşan Lahor Başkonsolosu Serdar Deniz, Lahor’da konsolosluk kurulumu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler vererek Türkiye ile Pakistan ilişkilerine ilişkin yaşanan gelişmeler hakkında mezunlara aktarımda bulundu.

Nutuk’un Urducaya çevrildiği ve yayınlandığını, Lahor’da bulunan Teknoloji ve Yönetim Üniversitesinde Türkiye- Pakistan Çalışmaları Merkezi kurulduğunu, Türkiye Mezunları buluşmasının da Türkiye ile ilişkilerin derinleştiği ve çeşitlendiği bu dönemde yapılmasının anlamlı olduğunu belirten Başkonsolos Deniz, eğitim alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin iki ülke ilişkilerinin seviyesini niteliğini yükselteceğini ifade etti. Serdar Deniz ayrıca eğitim alanında ekilen bu tohumların sonuçlarını görmenin mutluluk verdiğini ancak bu memnuniyetin karşılıklı olmasının ilişkileri daha hızlı ve etkin biçimde etkileyeceğini söyledi.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.