Haberler

Detay

Türkiye Mezunları İftarlarda Bir Araya Geldi



Ramazan ayı boyunca Nijer, Kazakistan ve Filistin'de düzenlenen iftar programlarında Türkiye Mezunları bir araya geldi.

10 Nisan'da Nijer Türkiye Mezunları Derneği tarafından düzenlenen iftar programında Nijerli Türkiye Mezunları ile T.C. Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar bir araya geldi.

17 Nisan'da Kazakistanlı Türkiye Mezunları Derneği ev sahipliğinde başkent Astana’da düzenlenen iftar programına Büyükelçi Kapucu’nun yanı sıra Dernek Başkanı Asylbek Razakov, Derneğin Genel Sekreteri İslambek Şapenov, Türk kurumlarının temsilcileri ile Türkiye’de eğitim görmüş mezunlar katıldı.

İftarda Din Hizmetleri Müşaviri Neşet Bodur, Kur'an-ı Kerim okudu ve kardeş devletler arasındaki kardeşliğin ve dostluğun ebedi olması temennisinde bulundu.

İftar sonrası Büyükelçi Kapucu’ya Kazakistanlı Türkiye Mezunları Derneğinin teşekkür plaketi takdim edildi.

Kapucu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Büyükelçilik olarak önem verdikleri alanların başında eğitimin geldiğini söyledi.

Türkiye mezunlarıyla bir araya gelmekten çok memnun olduğunu dile getiren Kapucu, “Kazakistanlı Türkiye Mezunları Derneğinin davetine icabet ettik. Mezunlarımızla tanışma fırsatı buldum.” dedi.

Kapucu, Kazakistan’da Türkiye mezunlarının neredeyse her sektörde çalıştığına dikkati çekerek “Türkiye Mezunlarının birbirleriyle dayanışması ve Türk Büyükelçiliğiyle iletişimde kalmasının iki ülke ilişkilerine çok önemli katkı yapacağını düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Büyükelçiliğin mezunlara kapısının her zaman açık olduğunu vurgulayan Kapucu, “Çok faydalı bir iftar oldu. Aynı zamanda Kadir Gecesi’ne denk gelmesi ayrıca güzel bir tesadüf oldu. İnşallah, Türkiye mezunlarıyla ilişkilerimizi devam ettireceğiz.” ifadesini kullandı.

18 Nisan'da Filistinli Türkiye Mezunları Gazze'de düzenlenen mezun buluşması ve iftar programında bir araya gelirken, Ramallah'ta gerçekleştirilen Filistin Mezun Buluşması ve iftar programına Türkiye mezunlarının yanı sıra  T.C Kudüs Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer veTika Filistin Koordinatörü Orhan Aydın da katılım sağladı.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.