Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Endonezya ve Malezya'da Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nın Türkiye Bursları ile akademik eğitimlerini tamamlayan Endonezyalı ve Malezyalı öğrenciler, Türkiye’nin Cakarta ve Kuala Lumpur Büyükelçiliği’nde buluştu.

YTB’nin Türkiye Bursları ile Türkiye’de akademik eğitim görüp mezun olan Endonezya ve Malezyalı öğrenciler Türkiye’nin Endonezya ve Malezya’daki temsilciliklerinde bir araya geldi. Endonezya’da gerçekleştirilen buluşmaya Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam katılırken, Malezya’da gerçekleştirilen buluşmaya ise Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu katıldı. Her iki buluşmaya da ülkelerin iş dünyası temsilcileri,  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yükseköğretim kurumu temsilcileri ve çok sayıda Türkiye mezunu katıldı.

Bağlar güçleniyor

Endonezya’daki buluşmanın açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Zekeriya Akçam, Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu tür organizasyonların ilgili ülkeler ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirdiğini kaydetti. Türkiye mezunlarının bu ilişkilerde önemli görevler üstleneceğini bildiren Akçam, “Sizlerin Türkiye'de edindiğiniz eğitim ve tecrübelerle Endonezya-Türkiye ilişkilerinin daha da gelişmesine katkıda bulunacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye Bursları hayatımın dönüm noktası

Programda konuşan bir başka isim ise 2010-2012 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Citra Chergia oldu. Türkiye’yi ikinci memleketi olarak gördüğünü bildiren Chergia, “Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı burs imkânı hayatımın dönüm noktası oldu. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekten minnettarım ve orayı çok özledim” şeklinde konuştu.

İkili ilişkiler gelişecek

Malezya’daki program ise Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu’nun konuşmasıyla başladı. İki ülke arasındaki öğrenci hareketliliğinin sürekli artış göstermesinin ikili ilişkileri geliştireceğine dikkat çeken Türkoğlu, YTB’nin sağladığı bursların kamu diplomasisi açısından önemli fırsatlar sunduğunu bildirdi. Türkoğlu, önümüzdeki aylarda faaliyete geçirilmesi planlanan Yunus Emre Kültür Merkezi ile birlikte kültürel diplomasi alanında da önemli bir boşluğun doldurulacağını ifade etti.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.