Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Dernekleri İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli Uzattı




Türkiye’de eğitim alarak ülkelerine dönen mezunların oluşturduğu Türkiye Mezunları dernekleri ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattı. Irak, Somali ve Nijer’de çalışmalar yürüten Türkiye Mezunları dernekleri Ramazan ayı vesilesiyle ülkelerindeki yardıma muhtaç ailelere gıda kolileri dağıttı.

 

 

 

Türkiye’de yükseköğrenim eğitimi alarak ülkelerine dönen mezunların oluşturduğu Türkiye Mezunları Dernekleri kendi ülkelerinin kalkınmalarına yardımcı olurken Türkiye ile dostluk köprüleri inşa edilmesinde de büyük rol oynuyor. Hem yeni koronavirüs (Covid-19) pandemi sürecinde hem de Ramazan ayında faaliyetlerine devam eden Türkiye Mezunları Dernekleri ihtiyaç sahiplerini de unutmayarak yardım eli uzattı. Ramazan ayı vesilesiyle yardım kampanyaları hazırlayan Türkiye Mezunları dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç ailelere gıda kolileri dağıttı.

 

 

Yardım kampanyaları kapsamında Irak Türkiye Mezunlar Birliği, Erbil ve civarındaki ihtiyaç sahipleri için hazırladıkları 150 adet gıda yardım paketinin dağıtımını gerçekleştirdi. Somali Türkiye Mezunları Derneği ise Mogadişu’da 100 gıda yardım paketi hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Nijer Türkiye Mezunları Derneği de Niamey’deki yardıma muhtaç ailelere 100 adet gıda paketi dağıtarak yüzleri güldürdü.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.