Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Arnavutluk'ta Buluştu



Türkiye’de eğitimlerini tamamladıktan sonra Arnavutluk’a dönen Türkiye Mezunlarının katıldığı ‘Türkiye Mezunları - Arnavutluk Buluşması’ başkent Tiran’da gerçekleştirildi. Programa YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Kukes Belediye Başkanı Bashkim Shehu, Tiran Emniyet Müdürü Ardi Veliu, T.C. Tiran Büyükelçilik Müsteşarı Sinan Cem Baş, TİKA Tiran Koordinatörü Özay Özütok, Yunus Emre Enstitüsü Tiran Koordinatörü Ömer Osman Demirbaş,  Maarif Vakfı Arnavutluk Koordinatörü Fatih Cankurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda açılış konuşmasını YTB Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Memet Kılıç yaptı. Kılıç konuşmasında 2017 yılı ile birlikte ilan edilen Türkiye Mezunları Programına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Kılıç’ın ardından Türkiye’deki eğitim kurumlarından mezun olmuş kişiler söz alarak anı ve tecrübelerini paylaştılar.

Ayrıca kendileri de bir Türkiye mezunu olan Kukes Belediye Başkanı Bashkim Shehu ve Tiran Emniyet Müdürü Ardi Veliu da katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

T.C. Tiran Büyükelçilik Müsteşarı Sinan Cem Baş ise konuşmasında Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluğa ve dayanışmaya değindi.

Programda davetlilere hitap eden YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf ise, her geçen gün büyüyen Türkiye Mezunları ailesinin kendilerini hem sevindirdiği hem de gururlandırdığını ifade etti. Yusuf, Arnavutluk ve Türkiye arasında kadim bir dostluk, birlik ve beraberlik olduğunu Türkiye mezunlarının bu ilişkileri daha güçlü ve kalıcı hale getirdiklerinin altını çizdi. 

Program tüm davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen aile fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.