Haberler

Detay

Senegal Türkiye Mezunları Derneği Açıldı



Başkent Dakar’da hizmete giren “Senegal Türkiye Mezunları Derneği”nin açılış kurdelesini Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve YTB Başkanı Mehmet Köse birlikte kestiler.

Türkiye Bursları veya kendi imkânlarıyla ülkemizde eğitim alarak ülkelerine dönen Senegalli Türkiye mezunları tarafından kurulan “Senegal Türkiye Mezunları Derneği”nin açılışı gerçekleştirildi. Derneğin açılış kurdelesini Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve YTB Başkanı Mehmet Köse birlikte kestiler.

Senegal Türkiye Mezunları Derneği açılışında konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş:"Türkiye'nin burada ayak izleri var. Bizim burada gönül bağlarımız var. Türkiye olarak Afrika'daki bütün ülkelerle tarihten gelen dostluklarımız var. Afrika'dan Türkiye'ye gelerek eğitim alan öğrenciler ülkemizin bir parçası haline geliyorlar." dedi. Senegalli yetkililerin yanı sıra çok sayıda Türkiye Mezununun da hazır bulunduğu açılış sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin Afrika ziyaretleri kapsamında geldiği Senegal’de, Senegal Türkiye Mezunları Derneği’nin resmi açılışı da gerçekleştirildi. Dernek, ülkemizde eğitim görmüş mezunları bir araya getirmek aynı zamanda iki ülke arasındaki siyasi, kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.