Haberler

Detay

Sağlık Sektöründeki Türkiye Mezunları Ankara'da Buluştu



Türkiye’de sağlık alanında eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen Türkiye Mezunları, YTB’nin işbirliğinde gerçekleştirilen “Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Sağlık Sektörü Konferansı” ile Ankara’daki sağlık sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) iş birliğinde, Ankara Valiliği ve Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen “Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Sağlık Sektörü Konferansı” gerçekleştirildi. Programla sağlık alanında yükseköğrenimini Türkiye'de tamamlamış olan 56 ülkeden 200’den fazla Türkiye Mezunu, Ankara iş dünyası ile buluştu. Konferansta Somali Sağlık Bakanı Fevziye Abikar, Libya Sağlık Bakanı Ömer Beşir el-Tahiri ve Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbenk Batıraliyev de yer aldı. YTB'yi temsilen ise konferansa YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf katıldı. Etkinlikte, Türkiye'nin sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar ve modern yatırımlar anlatılırken son 15 yılda sağlık alanında kat edilen büyük mesafe de aktarıldı.

Programda Türkiye’de sağlık alanında eğitim alarak ülkelerine dönen Türkiye Mezunlarıyla ilişkilerin güçlendirilmesi için adımların atılacağı ifade edildi. Bu vesileyle programa katılan 200'den fazla Türkiye sağlık mezunu ve hali hazırda eğitimini sürdüren uluslararası öğrencilerin tıbbi cihaz, tıbbi malzeme, ilaç üreticiliği temsilcileriyle iletişim kuracağı aktarıldı. Bu ilişkilerin de kalıcı olması için çalışmaların yapılacağı dile getirildi. Program kapsamında bir de Başkanlığımız tarafından stant açılarak Türkiye Mezunları ve yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.