Haberler

Detay

Nijeryalı Türkiye Mezunları Başkent Abuja'da Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Nijeryalı Türkiye Mezunlarını başkent Abuja’da düzenlenen programla bir araya getirdi. Törende konuşan mezunlar, Türkiye’de alınan eğitimin iki ülkenin ilişkilerine katkı sağladığını kaydetti.

YTB, dünyanın dört bir yanında Türkiye’de çeşitli üniversitelerinde eğitim alarak ülkelerine dönen mezunları buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de yükseköğrenim eğitimi alarak ülkelerine dönen yaklaşık 70 Njeryalı mezun ve Türkiye Burslarından faydalanmaya hak kazanan 20 öğrenci Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenlenen törenle bir araya geldi. Mezun Buluşması'na Türkiye–Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Tamer, YTB Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, YTB Başkan Danışmanı Muhammed Berdibek ve Türkiye Cumhuriyeti Abuja Büyükelçiliği yetkilileri katıldı.

2017 YILINI MEZUN YILI İLAN ETTİK

Programda konuşan YTB Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, dünyanın dört bir yanında bulunan 100 bin Türkiye Mezununa buluşma programları aracılığıyla tek tek ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Gündoğar, şu anda Türkiye’de 70’i burslu 1300 Nijeryalı öğrencinin eğitim aldığını belirterek, bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söyledi. Türkiye Burslarının tanıtımında mezunlarımızın desteğinin önemli olacağını kaydeden Gündoğar, hep birlikte çalışarak Türkiye ile olan bağların daha da kuvvetleneceğini ifade etti.

BİZ SİZLERİ KENDİ EVLATLARIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ

Türkiye–Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Tamer de konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını ileterek başladı. Ülkelerinin geleceğinde söz sahibi olacak hayırlı ve değerli gençlerin yetişmesinde Türkiye olarak katkıda bulunmuş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tamer, bu durumdan dolayı YTB yetkililerini kutladı. Türkiye’nin çeşitli illerinde okuyan uluslararası öğrencilerin kendi kültürleri ile Türkiye’de öğrenim gördükleri çeşitli illerin kültürlerini harmanlayarak bir mozaik haline getirdiğini kaydeden Tamer, mezunları kendi evlatları gibi gördüğünü belirtti. Tamer ayrıca mezunların Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesinden ders çıkarmaları gerektiğini aktardı.  

TÜRKİYE’DE ALDIĞIM EĞİTİMİN BÜYÜK FAYDALARINI GÖRDÜM

Mezunlar adına konuşan Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi mezunu, Türkiye Afrika Enerji Şirketi CEO'su Dr. Mohammed Bawa Gummi, 2001 yılında kendi döneminde sadece 9 Nijeryalı öğrencinin Türkiye’de eğitim aldığı söyledi. Son yıllarda yapılan çalışmalarla bu sayının bugün 1300'e çıktığını ifade eden Gummi, iş hayatında Türkiye’de aldığı eğitimin büyük faydalarını gördüğünü söyledi.  
Yapılan konuşmaların ardından ise düzenlenen yemek programında Türkiye Mezunları ile yeni dönemde Türkiye’de eğitim alacak öğrenciler tanışma imkânı buldu. Program aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.