Haberler

Detay

Nijer Türkiye Mezunları Derneği Türkiye Bursları Kapsamında Burs Kazanan Öğrencilere Yönelik Tanışma Toplantısı Gerçekleştirdi



10 Eylül’de Nijer Türkiye Mezunları Derneği tarafından bu yıl Türkiye Bursları ile ülkemizde okumaya hak kazanan öğrencilere yönelik tanışma ve oryantasyon toplantısı düzenlenmiştir. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde burs kazanan Nijerli öğrenciler ülkemizin çeşitli şehirlerinde öğrenimlerine başlamak üzere hazırlıklarını tamamlamaktadırlar.
 
Tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Nijer ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesini sağlayan ve her iki ülke insanının birbirlerini yakından tanıyacağı bir tecrübe imkânı oluşturan Türkiye Bursları kapsamında, Nijerli öğrencilerin Türkçe öğrenip sayısal bilim, sosyal bilim ve sağlık alanlarındaki eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerinde mesleklerini icra etmeleri hedeflenmektedir. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Nijer Türkiye Mezunları Derneği, Başkanlığımızın ülkeye yönelik faaliyetlerinde başarıya ulaşması adına hem mezunlar arasındaki birliktelik hem de adaylar ve mevcut öğrenciler arasında önemli bir buluşma noktasını teşkil etmektedir.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.