Haberler

Detay

Kenyalı Türkiye Mezunları Bir Araya Geldi



Türkiye’de yükseköğrenim eğitimi alarak ülkelerine dönen Kenyalı mezunlar başkent Nairobi’de bir araya geldi. Buluşmada Türkiye ve Kenya arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. 


Türkiye’de eğitim alarak ülkelerinin gelişimi noktasında önemli çalışmalara imza atan Türkiye Mezunları aynı zamanda kendi aralarındaki iletişimi de arttırıyor. Ülkemiz ile kendi ülkeleri arasında dostluk köprüleri inşa eden gönüllü elçiler, kurdukları Türkiye Mezunları dernekleriyle de iş birliğinin güçlenmesi noktasında büyük rol oynuyor. Ülkesinde önemli konumlara gelerek bürokrat, iş adamı, gazeteci, akademisyen ve siyasetçi olan Türkiye Mezunları, kendi ülkelerinde gerçekleştirdikleri Mezun Buluşmaları programları sayesinde de yeni mezunlara yol gösteriyor. Mezunlar aynı zamanda ülkeler arasındaki ilişkilere katkı sağlıyor.  

Bu çerçevede Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen Türkiye Mezunları Buluşması programıyla eski ve yeni mezunlar bir araya geldi. Buluşmada ülkeler arası ekonomik, sosyal, kültürel ve akademik ilişkilere yönelik istişareler gerçekleştirildi. 


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.