Haberler

Detay

Iraklı Türkiye Mezunları 54 Yılın Ardından Bir Araya Geldi



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 54 yılın ardından Iraklı Türkiye Mezunlarını Erbil’de bir araya getirdi. İlk kez düzenlenen Türkiye Mezunları Erbil Buluşması’na Türkiye’de lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim almış Iraklı mezunlar katıldı.

Mezun buluşmasında, YTB temsilcilerinin yanı sıra Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Erbil Salahaddin Üniversitesi Rektörü Ahmet Dizayi, IKBY Parlamentosu Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf ve eğitimlerini Türkiye'de tamamlamış mezunlarımızdan oluşan 200 kişi yer aldı.

Iraklı öğrenciler ilk kez 1964 yılında Türkiye’ye gelerek eğitimlerini ülkemizde almaya başlamıştı. Aradan geçen 54 yılın ardından ilk kez düzenlenen Türkiye Mezunları Erbil Buluşması ile mezunlarımız bir araya geldi. 1964 yılında 7 öğrenci ile başlayan Türkiye’de eğitim tecrübesi, bugüne kadar Irak’tan lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde burslandırılmış olan 2 bin öğrencimizle devam ediyor.

Türkiye Mezunları Buluşmasında konuşma yapan Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, "Erbil'de ilk defa Türkiye'de okumuş olan mezunlarımız için bir buluşma programı gerçekleştiriliyor. İnşallah bu ve benzeri programların devamı gelir. Türkiye Bursları Programı, ülkemizdeki prestijli üniversitelerde okuma imkânı sağlayan önemli bir programdır. Başladığı günden bu yana birçok öğrenciye dünya çapında önemli imkânlar tanımıştır." dedi. Mezunlarımızın da kendi Türkiye hatıralarını paylaştıkları program akşam yemeğinin ardından sona erdi.

https://www.ytb.gov.tr/haber_detay.php?detay=5335


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.