Haberler

Detay

Gürcistan Türkiye Mezunları Buluşması Büyükelçilik Binasında Verilen Bir Resepsiyonla Gerçekleştirildi



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve T.C. Tiflis Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Türkiye Mezunlarını Buluşması Büyükelçilik binasında verilen bir resepsiyonla gerçekleştirildi. Geniş katılımın olduğu Türkiye Mezunları Tiflis Buluşması’nda Türkiye’de dil kursu, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim almış Gürcistanlı mezunlar yer aldı.

Mezun buluşmasında, YTB temsilcilerinin yanı sıra T.C. Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri, Türkiye Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. İrfan Çiftçi, TİKA Tiflis Program Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofisi Genel Sekreteri Vagib Osman, Türk ve Gürcü İş Adamları Derneği (GÜRTAİD) Başkanı Kenan Yıldırım ve eğitimlerini Türkiye'de tamamlamış mezunlarımızdan oluşan 100 kişi yer aldı.

Türkiye Mezunları Buluşmasında konuşma yapan Türkiye Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, "Daha önce iki kez Mezun Buluşması düzenledik fakat çok az sayıda katılım oluştu, bugün yüksek sayılı katılım bizleri çok memnun etti. Sizler Türkiye ve Gürcistan arasındaki sosyal ve kültürel köprünün en somut delillerisiniz, iki ülke ilişkilerine en fazla katkıyı sizler vermelisiniz. " dedi. Gümrükçü ayrıca, bu yıl Gürcistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılını kutladıklarını kaydederek, iki ülke arasında birçok alanda üst düzey ilişki bulunduğunu, ülkelere sadece kimlikle giriş çıkış yapılabildiğini, sadece Sarp Sınır Kapısı'ndan yıllık 6 milyondan fazla insanın geçtiğini, iki ülkenin ortak olarak Batum Uluslararası Havalimanı'nı kullandıklarını söyledi.

Türk mutfağından yemeklerin ikram edildiği resepsiyona katılan davetliler, Türk halk müziği dinleme fırsatı buldu.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.